Afbeelding
Wijnand Kooijmans

Van de Weerd stopt in mei als burgemeester van Nunspeet

Algemeen

Breunis van de Weerd (59) stopt eind mei als burgemeester van de gemeente Nunspeet. Dat heeft hij laten weten aan de commissaris van de koning John Berends en de gemeenteraad. Van de Weerd is sinds 27 mei 2016 burgemeester van de gemeente Nunspeet en heeft besloten niet voor een tweede termijn van zes jaar te gaan.

“Alhoewel ik het burgemeestersambt een prachtige baan vind heb ik toch besloten er na de eerste termijn een punt achter te zetten. Ik heb gemerkt dat ik – met name door de beeldvorming vanwege mijn persoonlijke geloofsovertuiging – de afgelopen twee jaar in deze tijden van polarisatie voor de Nunspeetse samenleving niet de bruggenbouwer en verbinder kan zijn die ik graag zou willen zijn”, aldus Van de Weerd.

Hij geeft aan de komende maanden zich vol overtuiging in te zetten voor de gemeente Nunspeet. “Wanneer er na de verkiezingen komend voorjaar een nieuwe gemeenteraad is gevormd draag ik eind mei het stokje over aan een opvolger.”

Door de fractievoorzitter van de partijen in de Nunspeetse gemeenteraad is kennis genomen van de mededeling van burgemeester Breunis van de Weerd dat hij niet in aanmerking wil komen voor herbenoeming voor een tweede ambtsperiode. Men geeft aan begrip te hebben voor de overwegingen van hem om tot de moeilijke keuze te komen te stoppen. Men geeft aan het besluit van hem te respecteren en hem erkentelijk te zijn voor zijn inzet voor de gemeenschap in de afgelopen ambtsperiode. Zij wensen Van de Weerd en zijn gezin het allerbeste toe voor de toekomst.

Van de Weerd was eerder onder meer lid van Provinciale Staten van Gelderland voor de SGP en wethouder voor deze partij in de gemeente Ede. Met name zijn oproep aan inwoners van de gemeente zich te laten vaccineren en daarbij aan te geven zichzelf vanuit zijn geloofsovertuiging niet te laten vaccineren leidde tot de nodige commotie binnen de gemeente zelf maar ook daar buiten. Inmiddels is hij zelf net herstelt van een besmetting met corona.

Afbeelding
Klaverjassen bij vv Hulshorst 27 aug 2022, 08:12
Afbeelding
Aan tafel in Kapel Hulshorst 26 aug 2022, 16:11
Afbeelding
Nacht van Nunspeet trekt duizenden bezoekers 26 aug 2022, 10:48
Afbeelding
Geen financiële bijdrage voor WK jonge dressuurpaarden 26 aug 2022, 08:12
Afbeelding
Aanleg snelle fietsroute tussen Zwolle en Amersfoort krijgt geen prioriteit 25 aug 2022, 13:47
Afbeelding
Derde editie van Brasswood Festival in Nunspeet 25 aug 2022, 13:45
Afbeelding
Boer’ndag is dit jaar weer helemaal terug in Elspeet 25 aug 2022, 08:11