Afbeelding
Shutterstock

Met Nunspeter Koerier richting verkiezingen: partijen reageren op stellingen

Algemeen

We kondigden het vorige week al aan; Nunspeter Koerier geeft vol gas richting de gemeenteraadsverkiezingen. De komende weken reageren de partijen in de gemeente Nunspeet op een aantal stellingen.

Barry Wensink

Deze stellingen hebben veelal betrekking op zaken die we in het dagelijks leven tegenkomen. Denk bijvoorbeeld aan woningbouw. Zo vragen we of er gebouwd moet worden in ‘t Hul-Noord of dat er andere locaties beschikbaar én wenselijker zijn. Nogmaals woningbouw in onze vraag of tijdelijk wonen op een vakantiepark voor langere periode moet worden toegestaan, zolang er woningnood is. Andere onderwerpen, eveneens uit de koker van onze verslaggever Wijnand Kooijmans, zijn: moet er een koopzondag komen in Nunspeet, moet het ambtsgebed voor aanvang van de gemeenteraadsvergadering blijven bestaan en luistert Nunspeet niet te veel naar de provincie Gelderland.

De komende weken ook de antwoorden van de verschillende partijen op concrete vragen als binnen welke termijn moet de rotonde Halfweg zijn gerealiseerd en welke voorzieningen kunnen de jeugd en jongeren worden geboden met mogelijk minder vandalisme tot gevolg. De (zes) partijen spreken zich ook uit over de vraag wat de belangrijkste items voor hun partij zijn.

Over de gemeenteraadsverkiezingen gesproken: De Tijdelijke wet verkiezingen covid-19 (Twv) is geldig tot 1 juli 2022. Daarom opent elke gemeente op maandag 14 en dinsdag 15 maart een aantal stemlokalen. Het moet zorgen voor een betere spreiding van de kiezers over de (drie) dagen. Op 18 maart is overigens de bekendmaking van de officiële uitslag. De komende weken vermelden we op deze pagina meer wetenswaardigheden rondom de gemeenteraadsverkiezingen.

Stelling van deze week voor de partijen in de gemeente Nunspeet: Wordt er naast Nunspeet en Elspeet wel voldoende aandacht besteed aan Vierhouten en Hulshorst?

Klik hier voor de pagina in de Nunspeter Koerier met de reacties van de verschillende partijen. 

Ook geïnteresseerd in de politiek in de gemeente Elburg en Oldebroek? Klik hier voor de pagina’s in de Veluwe Koerier waar de partijen reageren op een stelling.

Afbeelding
Klaverjassen bij vv Hulshorst 27 aug 2022, 08:12
Afbeelding
Aan tafel in Kapel Hulshorst 26 aug 2022, 16:11
Afbeelding
Nacht van Nunspeet trekt duizenden bezoekers 26 aug 2022, 10:48
Afbeelding
Geen financiële bijdrage voor WK jonge dressuurpaarden 26 aug 2022, 08:12
Afbeelding
Aanleg snelle fietsroute tussen Zwolle en Amersfoort krijgt geen prioriteit 25 aug 2022, 13:47
Afbeelding
Derde editie van Brasswood Festival in Nunspeet 25 aug 2022, 13:45
Afbeelding
Boer’ndag is dit jaar weer helemaal terug in Elspeet 25 aug 2022, 08:11