Afbeelding
Shutterstock

Toch maar ander verkeersbord

Algemeen

Bij hotel de Mallejan in Vierhouten zijn borden geplaatst die waarschuwen voor overstekende kinderen. Dit als de vervanging van de borden die de snelheid ter hoogte van het hotel beperkten tot dertig kilometer per uur.

Wijnand Kooijmans

De snelheidsbeperking is ingevoerd, zo stelt het college van burgemeester en wethouders in antwoord op vragen van Gemeentebelang, naar aanleiding van de tijdelijke komst van asielzoekers in het hotel. Pas daarna is gekeken naar alternatieven en dat zijn de borden die er nu staan. De komst van de asielzoekers maakt dat veel jonge kinderen die weg oversteken zonder de in Nederland geldende verkeersregels te kennen.

Gemeentebelang was bang dat de snelheidsbeperking leidt tot verwarring bij de weggebruikers omdat op de Nunspeterweg verder een snelheid van zestig kilometer per uur geldt. Het college zegt hierop dat van weggebruikers mag worden verwacht dat zij de verkeersregels kennen en opvolgen. Gemeentebelang is van mening dat de snelheidsbeperking leidt tot een precedent. De bewoners van de Gortelseweg hebben de gemeente al menig keer gevraagd om verkeer remmende maatregelen maar hebben steeds als antwoord gekregen dat de inrichting van de weg dit niet mogelijk maakt. Gemeentebelang vindt dat bij de Nunspeterweg sprake is van een zelfde uitgangspunt.

Afbeelding
Klaverjassen bij vv Hulshorst 27 aug 2022, 08:12
Afbeelding
Aan tafel in Kapel Hulshorst 26 aug 2022, 16:11
Afbeelding
Nacht van Nunspeet trekt duizenden bezoekers 26 aug 2022, 10:48
Afbeelding
Geen financiële bijdrage voor WK jonge dressuurpaarden 26 aug 2022, 08:12
Afbeelding
Aanleg snelle fietsroute tussen Zwolle en Amersfoort krijgt geen prioriteit 25 aug 2022, 13:47
Afbeelding
Derde editie van Brasswood Festival in Nunspeet 25 aug 2022, 13:45
Afbeelding
Boer’ndag is dit jaar weer helemaal terug in Elspeet 25 aug 2022, 08:11