De KNMV ONK Solo Motocross wordt gehouden op zaterdag 16 oktober.
De KNMV ONK Solo Motocross wordt gehouden op zaterdag 16 oktober. KNMV

Eindelijk weer motorcross op De Bargen in ‘t Loo/Oldebroek

Algemeen

De teleurstelling was groot voor Stichting Circuit Oldebroek toen zij zowel vorig jaar als in 2021 meerdere evenementen moesten afgelasten vanwege corona. Maar na een succesvolle KNMV ONK Sidecar en Quad Masters in juli maken zij zich nu op voor de KNMV ONK Solo Motocross op zaterdag 16 oktober.

Terwijl de ochtenddauw nog op het gras staat, zijn al meerdere vrijwilligers actief en staan enkele bestuursleden met elkaar te overleggen. Vroeg op de ochtend is er al flink wat bedrijvigheid en hangt er een opgewekte sfeer. Op 16 oktober gaat het gebeuren voor Stichting Circuit Oldebroek. Met gevarieerde klassen staat op voorhand vast dat het een mooie motorsportdag gaat worden. De ONK85, ONK250, ONK500, Cup125, Cup 500 en Cup Veteranen rijders gaan in het zware Oldebroekse zand strijden om punten voor het kampioenschap. In de ONK klassen kan een internationaal sterk veld verwacht worden, terwijl in de Cup klassen meer ruimte is voor de hobby rijders.

“Prachtig dat we na zo’n vreemde periode weer samen kunnen komen en toe kunnen werken naar een evenement. Op onze vrijwilligers kunnen wij altijd rekenen, dat is onbetaalbaar. Voor ons als stichting zijn het lastige tijden, bijvoorbeeld om nieuwe sponsoren aan te trekken. Maar gelukkig hebben wij een grote groep trouwe sponsoren, die altijd achter ons staat; zonder hen en onze vrijwilligers is het organiseren van evenementen onmogelijk.”

Organisatorisch vergt het een andere aanpak dan voorheen. Veel meer gebeurt online, zoals het inschrijven van de rijders en de verkoop van toegangsbewijzen voor publiek. Dit brengt ook voordelen met zich mee. Tijdens de wedstrijd in juli werd de hulp ingeschakeld van een aantal topteams met de oproep voor publiek om zich te houden aan de geldende corona maatregelen. Dit heeft goed gewerkt, want de dag zelf verliep perfect. Het bestuur wil langs deze weg de sponsoren, buurtbewoners, Gemeente Oldebroek, KNMV en de vrijwilligers enorm bedanken voor al hun medewerking en steun en hoopt op wederom een prachtige motorsportdag. 

Op zaterdag 16 oktober zullen de trainingen rond 08.30 uur beginnen, de manches starten rond 11.30 uur. Op de wedstrijddag kunnen tickets gekocht worden bij de kassa’s op het circuit. Het kunnen tonen van een coronatoegangsbewijs via de corona check app is verplicht. Voor info en aanschaffen online tickets zie www.stichtingcircuitoldebroek.nl

Afbeelding
Klaverjassen bij vv Hulshorst 27 aug 2022, 08:12
Afbeelding
Aan tafel in Kapel Hulshorst 26 aug 2022, 16:11
Afbeelding
Nacht van Nunspeet trekt duizenden bezoekers 26 aug 2022, 10:48
Afbeelding
Geen financiële bijdrage voor WK jonge dressuurpaarden 26 aug 2022, 08:12
Afbeelding
Aanleg snelle fietsroute tussen Zwolle en Amersfoort krijgt geen prioriteit 25 aug 2022, 13:47
Afbeelding
Derde editie van Brasswood Festival in Nunspeet 25 aug 2022, 13:45
Afbeelding
Boer’ndag is dit jaar weer helemaal terug in Elspeet 25 aug 2022, 08:11