Niet iedereen is blij met de plannen van de gemeente Nunspeet.
Niet iedereen is blij met de plannen van de gemeente Nunspeet. Shutterstock

Buurtbewoners Schoolweg: ‘Kappen bomen is onnodig’

Algemeen

Bewoners van de Schoolweg in Nunspeet verzetten zich tegen een plan van de gemeente om deze weg veiliger te maken. Bezwaar wordt onder meer gemaakt tegen de kap van drie tulpenbomen aan de Schoolweg die staan tussen de Veldweg en de Paddestoelweg.

Wijnand Kooijmans

De omwonenden zijn verbaasd dat de gemeente de kerngezonde bomen wil gaan kappen met als reden de sterkte worteldruk op het daar gelegen trottoir. Tegen de kap is door hen bezwaar aangetekend.
Het gaat om een deel van de Schoolweg waar volgens de bewoners veel te hard wordt gereden, terwijl hier een maximum geldt van dertig kilometer per uur. En dat in een kinderrijke buurt. De bewoners vinden dat de kap van de bomen niet nodig is. De bomen zijn, volgens hen, een prima middel om de verkeerssituatie van de Schoolweg veiliger te maken. Naar aanleiding van klachten is door de gemeente een nieuw plan opgesteld. Dat kan echter niet de goedkeuring van de bewoners wegdragen, omdat in dit plan voetgangers, minder validen en andere gebruikers van het trottoir gebruik moeten maken van de rijbaan. Dat wordt gezien als een onwenselijke en onveilige situatie. De betreffende groepen zijn ook niet betrokken bij het opstellen van het plan. Op het bezwaarschrift is tot nu toe een reactie van de gemeente achterwege gebleven ondanks dat de hiervoor gestelde termijn is overschreden.

Aanleiding voor de CDA fractie hierover vragen te stellen aan het college van burgemeester en wethouders. Onder meer wordt gevraagd of het college de onveilige situatie onderkent en waarom de planvorming zo moeizaam en vooral traag verloopt. Fractievoorzitter Koos Meijer wil ook weten op welke termijn het college in overleg gaat met de buurtbewoners om zo tot een gedragen plan te komen. Tot dat er is wil hij dat de bomen niet worden gekapt.

Groepen zijn niet betrokken bij opstellen van het plan

Afbeelding
Klaverjassen bij vv Hulshorst 27 aug 2022, 08:12
Afbeelding
Aan tafel in Kapel Hulshorst 26 aug 2022, 16:11
Afbeelding
Nacht van Nunspeet trekt duizenden bezoekers 26 aug 2022, 10:48
Afbeelding
Geen financiële bijdrage voor WK jonge dressuurpaarden 26 aug 2022, 08:12
Afbeelding
Aanleg snelle fietsroute tussen Zwolle en Amersfoort krijgt geen prioriteit 25 aug 2022, 13:47
Afbeelding
Derde editie van Brasswood Festival in Nunspeet 25 aug 2022, 13:45
Afbeelding
Boer’ndag is dit jaar weer helemaal terug in Elspeet 25 aug 2022, 08:11